Tulpen uit Amsterdam


De Tulp wie kent hem niet. Oer-Hollands zou je denken en samen met die, eveneens oer- oude, houten klomp volgt, zeker in het buitenland, direct de associatie met ons Hollandse kikkerlandje. De Tulp echter is van oorsprong afkomstig uit Turkije, waar de Sultans een tulp op hun tulband droegen.


Tulpenstelen groeien snel en vaak wat krom en dus moet je tulpen regelmatig aansnijden, herschikken en voorzien van vers water. Datzelfde zie je gebeuren in organisaties. Een (te) sterke focus op het realiseren van omzetdoelstellingen en snelle groei. De ambities zijn hoog, de zaken lopen goed en steeds meer taken moet je delegeren aan je medewerkers. Het risico hierbij bestaat dat je de grip op je eigen organisatie en haar vitale bedrijfsprocessen dreigt te verliezen. Het is daarom van belang dat je de interne (werk) processen goed regelt en borgt.Groei vraagt om meer structuur.


Denk bijvoorbeeld aan functie- en taakomschrijvingen (wat), bevoegdhedenschema’s (wie), werkinstructies en procesbeschrijvingen (hoe) en de beheersing van risico’s ( interne controle, functiescheiding, AVG privacyrichtlijnen e.d.).


Als adviseur voor Interne Beheersing en Administratieve Organisatie is het mijn missie om organisaties en bedrijven te ‘ontzorgen’, zodat zij zich bij voorkeur bezig kunnen houden met hun primaire activiteiten (core business).Laat mij uw bedrijfscoach zijn of zoals in genoemde metafoor: laat mij zorgen voor vers water in uw organisatie.


Voor meer informatie verwijs ik graag naar mijn website of neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Oh ja… welke associatie hebben de ‘Tulpen uit Amsterdam’ nu met die van de afbeelding van het ‘Kaasplankje’, hoor ik je zeggen. Onlangs was ik samen met mijn vrouw uit eten in de Amsterdamse Pijp bij Bar- Restaurant De Tulp aan het Marie Heinekenplein Oergezellig en top gegeten met als afsluiter een voortreffelijk kaasplankje. Een absolute aanrader!


Ik wens een ieder een prachtige lente toe.


frank.vanderwill@gmail.com I 06–53 52 53 04 I www.frankvanderwill.nl

Koptekst 1