AVG Wintercheck

‘Het is weer voorbij die mooie zomer. Die zomer die begon zowat in mei’, aldus vertolkte een bekende Rotterdamse zanger alweer enige decennia geleden.


Afgelopen week kwam inderdaad een einde aan een prachtige zomerperiode. Hoge temperaturen, uitnodigende terrasjes tot laat in de avond en een aanhoudend vakantiegevoel. Je hebt het nauwelijks in de gaten, maar deze week is zelfs de herfstvakantie alweer ten einde. Ook hier heerste het gevoel van nog even lekker na-zomeren. Heerlijk toch?


Dit weekend ging de klok een uur terug en het leek of abrupt koning Winter zich meldde aan de voordeur. Een koude oostenwind en temperaturen van slechts enkele graden boven nul hadden direct uitwerking op ons denken. Lootjes trekken voor Sinterklaas, wat doen we met de Kerst en snel een afspraak inplannen voor de winterbanden. Het onbezorgde van de zomer, maakt plaats voor meer structuur in de komende maanden. De eindsprint is ingezet en voor je het weet zit je aan de oliebollen en appelflappen.


Bedrijven en organisaties werden eveneens in mei van dit jaar geconfronteerd met de nieuwe privacy wetgeving AVG/ GDPR. Velen gingen hiermee voorspoedig aan de slag of maakten plannen om dit na de zomer op te gaan pakken.

‘Hoe weet ik nu of dit binnen mijn bedrijf goed geregeld is? ’, zullen sommigen van u zich afvragen. ‘Hoe zit het met het Verwerkingsregister, wanneer moet ik een Datalek melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en hoe werkt dat? Deel ik persoonsgegevens met derden en heb ik hiervoor een Verwerkers overeenkomst nodig? Hoe vaak moet ik een Privacy Impact Assessment (PIA) uitvoeren en hoe doe ik dat?’. Allemaal vragen die u wellicht de revue heeft laten passeren, maar waar mogelijk nog enige twijfel over bestaat.


Wilt u hierover sparren of mogelijk een AVG (winter) check laten uitvoeren, zodat u onbezorgd het nieuwe jaar kan starten, neem dat gerust contact met mij op. Ik help u graag met advies en praktische ondersteuning.

www.frankvanderwill.nl


Ik wens u alvast een mooie winter met een warme groet.

Koptekst 1